Yükseköğretim programının adı:
Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı
Eğitim dili:
İngilizce
Kontenjanı:
Zorunlu İngilizce Hazırlık Birimi: 60
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Birimi: 40
İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar:
Üniversitemizde eğitim-öğretim dili Türkçe olan bir yükseköğretim programına kayıt yaptırıp isteğe bağlı
(İngilizce) hazırlık sınıfına başvuran öğrencilere, zorunlu hazırlık sınıfı eğitiminde hedeflenen amaçlarla aynı
doğrultuda ve CEFR çerçevesinde B1 seviyesini karşılayacak şekilde eğitim verilmektir.
Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar:
Zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerine, CEFR çerçevesinde B2 seviyesini karşılayacak şekilde eğitim verilmektir.
Staj, eğitim-öğretim modeli, endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ve stajların ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar:
Yüksekokulumuzda staj yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar:
Bulunmamaktadır.
Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar:
Bulunmamaktadır.
Programın içeriği, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunun bulunduğu yerleşke/kampüse ilişkin koşullar:
Yüksekokulumuz, Sinop Üniversitesi, Merkez Yerleşkesi’nde yer almaktadır.
Programa ilişkin eğitim ve öğretimin gerçekleştirildiği yer/yerleşke:
Zorunlu İngilizce Hazırlık ve İsteğe Bağlı İngilizce dersleri, Sinop Üniversitesi, Merkez Yerleşkesi’nde yer alan Yüksekokulumuzda verilmektedir.
Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkânları:
KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRMA YÖNERGESİ
Barınma imkanları:
Sinop’ta öğrencilerin hizmetine açık Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlar ve pek çok özel yurt bulunmaktadır. Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler ev yaşamını da tercih edebilirler. Kent merkezinde öğrencilerin kalabileceği eşyalı kiralık daireler bulmak mümkündür. Aynı zamanda bir turizm şehri olan Sinop’ta yazları apart olarak kullanılan çok sayıda bina, eğitim öğretim dönemlerinde öğrenciler tarafından kiralanabilmektedir.
Türkiye’de devlet yurtlarında barınma ile ilgili tüm işlemler Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılmaktadır. Detaylı bilgi için http://kyk.gsb.gov.tr/ web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Ulaşım imkanları:
Yüksekokulumuza ulaşım, minibüs veya taksi ile sağlanmaktadır.
Burs imkânları:
Başarı Bursu: KYK burslarının yanı sıra, üniversitemiz tarafından Sinop Üniversitesi Vakfı aracılığıyla üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik başarı bursu ve yemek bursu imkânları sağlanmaktadır.
Yemek Bursu: Her yıl ortalama 300 Öğrencilerimize yemek bursu verilmektedir.
Kısmi Zamanlı Çalışma: Her yıl ortalama 150 öğrencimize kısmi zamanlı çalışma imkânı sunulmaktadır.
Beslenme yardımı ve imkanları:
Yemek Bursu: Her yıl ortalama 300 Öğrencilerimize yemek bursu verilmektedir.
Öğrenci Yaşam Merkezinde tüm birimlere dağıtılmak üzere tam profesyonel mutfak bulunmaktadır.
Günlük yemek üretim kapasitesi 5 bin kişi olan mutfağımız her gün idarenin denetim ve kontrolünde Gıda mühendisimiz tarafından rutin olarak denetlenmektedir.
Beslenme hizmeti ile yemek yiyen öğrenci grubunun özellikleri baz alınarak, enerji ihtiyaçlarını karşılayan, yeterli, dengeli beslenme ilkelerine uygun ve mevsim özelliklerine göre 30 günlük menüler planlanmaktadır.
Yaşam merkezinde bulunan öğrenci ve personel yemekhanesi aynı anda 2000 kişinin yemek yiyebildiği, içerisinde bulaşıkhane ve servis mutfağı olacak şekilde 2 katlı olarak tasarlanmıştır.
Diğer imkanlar:
SPOR TESİSLERİMİZ
Üniversitemiz bünyesinde; öğrenci, akademik ve idari personelin sportif faaliyetleri için kullanıma açık 318 seyirci kapasiteli basketbol, voleybol, masa tenisi, bilardo, futsal sporlarını yapmaya müsait çok amaçlı kapalı spor salonu mevcuttur.
Uluslararası standartlardaki spor kompleksimiz öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş olup, içerisinde; 8 kulvarlı atletizm pisti, büyük futbol sahası, açık tenis kortları, açık basketbol sahası ve futbol halı sahası mevcuttur.
ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZİ
2020-2021 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimize kapılarını açan Öğrenci Yaşam Merkezimiz, pek çok sosyal donatı alanına sahiptir.
Merkezimizin içerisinde; Ana Mutfak, Sosyal Faaliyet Alanı, Kapalı Kafeterya, Yarı Açık Kafeterya Bay-Bayan Kuaför Salonu, Öğrenci Yemekhanesi (1500 Kişilik), Bulaşıkhane ve Servis Mutfağı, Personel Yemekhanesi(750 kişilik), VIP yemek salonu, Personel Dinlenme Salonu, Yarı Açık Teras bulunmaktadır.
KÜLTÜR HİZMETLERİMİZ
Üniversitemizde öğrencilerimizin ekip ruhu ve sorumluluk kazanmalarına, hızlı ve doğru karar vermelerine, liderlik ve mücadele ruhu kazanmalarına, sağlıklı iletişimler kurmalarına imkan veren ortamları hazırlayarak sosyal birer birey olarak hayata atılmalarına zemin hazırlamaktadır.
Bu kapsamda her yıl çok sayıda konferans, panel, seminer, sempozyum, çalıştay, tiyatro, sergi, film gösterimi, tanıtım günleri, kurs ve diğer faaliyet alanları organize edilmektedir.
Ayrıca geleneksel hamsi şenliği, mezunlar buluşması, bahar şenliği gibi aktivitelerle öğrencilerimize keyifli bir sosyal iklim sunulmaktadır.
Üniversitemizde öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlence alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve bu faaliyetlere katılımlarını gerçekleştirmek için çalışmalar yapılmakta, bu faaliyette aktif görev alan 60 adet öğrenci kulübümüz bulunmaktadır.